Osuuskunta Räiskyvä

Hallituksen jäsen

Reija Ukkola

Heippa!

Nimeni on Reija Ukkola. Olen syntynyt Oulussa vuonna -89 ja asunut täällä koko ikäni. Perheeseeni kuuluu avopuolisoni lisäksi kaksi lastamme, jotka ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2018 ja mukana arjessa touhuilee myös labradorinnoutajamme Hugo. Vapaa-aikani kuluu pitkälti perhearkea pyörittäessä, ulkoillessa ja huonekasviharrastuksen parissa.

Aiemmilta koulutuksiltani olen matkailupalvelujen tuottaja ja tarjoilija. Opiskelu Terwa-akatemiassa on ollut minulle erittäin opettavaista ja antoisaa sen käytännönläheisen opiskelutavan vuoksi ja koen oppineeni paljon enemmän, kuin mitä olisin voinut oppia perinteisemmällä luento- ja tenttikeskeisellä tyylillä. Erityisen kiinnostunut olen HR-puolen työtehtävistä, koska silloin saan osaltani huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista ja olla myös keskeisessä roolissa parantamassa yrityksen tulosta liiketaloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Aiemmin olin tiimimme HR-päällikkö ja tämänhetkinen tehtävänkuvani on tukea osuuskuntamme muita jäseniä toimimalla teamleaderin roolissa. Tavoitteeni teamleaderinä on sitouttaa tiimimme jäseniä ja omalta osaltani huolehtia sekä jäsentemme opintojen kuin myös projektien edistymisestä. Lähden mielelläni mukaan erilaisiin projekteihin ja lisäksi olen mukana mm. Terwa-akatemian markkinointitiimissä somemarkkinointivastaavan tehtävissä sekä tutkinto-ohjelmatiimissä opiskelijaedustajana.

Seuraa somessa!

Meidän Osuuskunta

Reija Ukkola

Teamleader

Heippa! Nimeni on Reija Ukkola. Olen syntynyt Oulussa vuonna -89 ja asunut täällä koko ikäni. Perheeseeni kuuluu avopuolisoni lisäksi kaksi lastamme, jotka ovat syntyneet vuosina 2016 ja 2018 ja mukana arjessa touhuilee myös labradorinnoutajamme Hugo.

Vapaa-aikani kuluu pitkälti perhearkea pyörittäessä, ulkoillessa ja huonekasviharrastuksen parissa. Aiemmilta koulutuksiltani olen matkailupalvelujen tuottaja ja tarjoilija. Opiskelu Terwa-akatemiassa on ollut minulle erittäin opettavaista ja antoisaa sen käytännönläheisen opiskelutavan vuoksi ja koen oppineeni paljon enemmän, kuin mitä olisin voinut oppia perinteisemmällä luento- ja tenttikeskeisellä tyylillä.

Erityisen kiinnostunut olen HR-puolen työtehtävistä, koska silloin saan osaltani huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista ja olla myös keskeisessä roolissa parantamassa yrityksen tulosta liiketaloudellisesta näkökulmasta katsottuna. Aiemmin olin tiimimme HR-päällikkö ja tämänhetkinen tehtävänkuvani on tukea osuuskuntamme muita jäseniä toimimalla teamleaderin roolissa.

Tavoitteeni teamleaderinä on sitouttaa tiimimme jäseniä ja omalta osaltani huolehtia sekä jäsentemme opintojen kuin myös projektien edistymisestä. Lähden mielelläni mukaan erilaisiin projekteihin ja lisäksi olen mukana mm. Terwa-akatemian markkinointitiimissä somemarkkinointivastaavan tehtävissä sekä tutkinto-ohjelmatiimissä opiskelijaedustajana.

Kristjan Rajaniemi

Hallituksen Puheenjohtaja

Moi! Olen Kristjan ja olen tiimiyrityksemme hallituksen puheenjohtaja. Alun perin oululainen, mutta koko nuoruuden asuin Ylivieskassa. Lukion käytyäni Ylivieskassa, olen ollut monta vuotta jälleen onnellisesti oululainen. Vapaa-aika menee ohjelmoinnin ja pyöräilyn parissa.

Yrittäjyydestä aina kiinnostuneena, koen Terwa-akatemian olleen hyvä valinta itselleni ja täältä käsin pääsen oppimaan yrittäjyyden arkea ja toimea erittäin käytännönläheisesti. Tavoite olisi olla tulevaisuudessa koulunkin jälkeen vielä yrittäjä.

Positiivisuus, käytännönläheisyys ja työnteko ovat synonyymeja toimintani kanssa. Ihmisläheisenä koen itsekin olevani parhaimmillani toimiessani muiden ihmisten kanssa ja yritänkin saada kaikista muista heidän parhaat puolensa esiin. Haasteet antavat intohimoa toimia lujempaa ja saada kaikki itsestä irti.

Hallituksen Puheenjohtaja / Taloustiimi

Juuso puranen

Moi!

Terwa-akatemiaan löysin jonkun työkkärin palvelun kautta saamasta vinkistä, ja pienen tutkimuksen jälkeen päätin hakea tänne. Minua kiinnostaa yrittäjyys, koska muut ovat liian usein väärässä, enkä jaksaisi tehdä töitä sellaiselle, joka tietää asioista vähemmän kuin minä. Vapaus tehdä asiat omalla tavalla on myös suuri bonus. Ideoita minulle pukkaa mieleen useita kertoja vuodessa, mutta ideat tuppaavat olla turhan suuria kiinnostuksen määrään nähden. Kuningasidea, jolla tekisin ensimmäisen miljoonani, siis vielä puuttuu.

Ennen Terwa-akatemiaa kävin kokeilemassa konetekniikkaa ja tuotantotaloutta Oulun yliopiston puolella. Konetekniikka ei kiinnostanut tarpeeksi ja tuotantotalouden ohjelmaankin kuului liikaa pakollista ”turhaa” kiinnostukseeni nähden, vaikka itse tuotantotalous kohtalaisesti kiinnostikin. Minulla on tapana tehdä kiinnostavat/kivat asiat eri tavalla kuin muut, usein ehkä liiankin vaikeasti ja kiertää aita tai mennä sen ali, silloin kun asia ei kiinnosta.

Kiinnostuksenkohteeni ovat erittäin laajat makrotasolla, mutta kunnollinen mikrotason kiinnostus, johon perehtyisin perin pohjin, on vielä löytämättä. Unelmiini kuuluu suunnitella ja rakennuttaa omaksi kodiksi pääosin maanalainen arkkitehtuurinen mestariteos jonnekin keskelle metsää kohtalaisen lähelle vähintään suurehkoa kaupunkia.

Nimelliset roolini osuuskunta Räiskyvässä ovat tällä hetkellä hallituksen puheenjohtaja ja taloustiimin jäsen. Vahvuuksiani ovat muun muassa ongelmien innovatiivinen ratkaiseminen sekä pelottomuus. Heikkouksiani ovat tylsät asiat ja sosiaaliset taidot. Tiimiin tuon asioiden selittämisen taidon: ymmärrän asiat yleensä ensimmäisellä kerralla, joten voin selittää ne muille tarvittaessa.

Vapaa-ajallani harrastusten lisäksi katson hyviä sarjoja sekä YouTube-videoita liittyen mm. teknologiaan, tieteeseen, arkkitehtuuriin, ruokaan ja talouteen. Kerron usein huonoja tai liian monimutkaisia vitsejä, jotka naurattavat pääosin itseäni.

Jesse tapanainen

Hei!

Minun nimeni on Jesse Tapanainen. Vaikka näytän uhkaavalta ja naama on täynnä metallia sekä iho täynnä mustetta, minua ei kannata pelätä, sillä luonteeltani olen rauhallinen ja lempeä. Olen kotoisin Asikkalasta Päijänteen rannalta. Etelästä muutin pohjoiseen Ouluun opiskelupaikan takia. Keväällä 2019 valmistuin Vääksyn yhteiskoulun lukiosta ja saman vuoden syksynä päädyin Ouluun opiskelemaan liiketaloutta.

Harrastuksina toimii huonekasvien keräily, ja muu aika mitä ei käytetä osuuskunnan asioita hoitaessa tai kavereiden kanssa kahviloissa pyöriessä, käytän taiteen tekemiseen ja siitä nauttimiseen. Itselleni tutuimmaksi on noussut akryyli ja öljymaalaus, mutta olen aina kokeilemassa uusia tekniikoita ja materiaaleja.

Akatemia on tuonut minusta esille suuren unelmoijan ja pikkutarkan suunnittelijan. Koskaan aiemmin en ollut haaveillut yrittäjyydestä, mutta tämä koulu on tuonut minulle kaikki työkalut mitä koen tarvitsevani yrittäjänä, ja rohkeuden haaveilla asioista, joista aiemmin ollut tietoakaan! Tulevaisuudessa aion työskennellä taiteen alalla, vaikka en vielä tiedä tarkalleen mitä haluan tehdä. Aion pitää unelmat korkealla ja vaihtoehdot avoinna aina tatuoijasta graafiseksi suunnittelijaksi asti!

Seuraa somessa!

Donald "tiksu" Päätalo

WAZZUP

Olen Donald Päätalo, 21-vuotias Oulusta. Juureni ovat lähtöisin trooppisesta lämmöstä, turistikohteenakin tunnetusta Filippiineistä, josta muutin hyytäviin sääoloihin Suomeen noin 15 vuotta sitten. Harrastuksia löytyy monenlaisia, kuten kuntosalilla käyminen, juokseminen ja talvisin ehdottomasti ulkojäillä käyminen!

Terwa-Akatemia oli luonnollinen vaihtoehto minulle, kun valmistuin merkonomiksi Kaukovainion OSAO:lta. Halusin hakea Terwa-Akatemiaan siksi, että oppisin mahdollisimman paljon yrittäjyydestä ja sen käytännönläheisyydestä.

Olen tiennyt hyvin nuoresta iästä lähtien, että minussa on enemmän ainesta yrittäjäksi kuin kuukausipalkkaa tekeväksi työntekijäksi. Tykkään ottaa haasteita vastaan ja asettaa itseni mukavuusalueen ulkopuolelle, koska silloin tiedän, että teen asioita oikein kehittymiseni kannalta.

Minulla on kunnia toimia Räiskyvän tiimin markkinointivastaavana. Markkinointi on yksi minun kiinnostuksen kohteistani, joten luonnollisesti ideoita ja suunnitelmia löytyy paljon. Uskon tuovani tiimiin energisyyttä, uskoa ja näkemyksiä erilaisiin projekteille.

Olen persoonana hyvin aktiivinen, sosiaalinen, rohkea, idearikas ja periksi antamaton henkilö. Uskon ja tiedän, että kun valmistun Terwa-Akatemiasta, on minulla todella hyvät valmiudet työelämään.

Seuraa somessa!

Jesse Tapanainen

Hr – Vastaava

Hei! Minun nimeni on Jesse Tapanainen. Vaikka näytän uhkaavalta ja naama on täynnä metallia sekä iho täynnä mustetta, minua ei kannata pelätä, sillä luonteeltani olen rauhallinen ja lempeä. Olen kotoisin Asikkalasta Päijänteen rannalta. Etelästä muutin pohjoiseen Ouluun opiskelupaikan takia.

Keväällä 2019 valmistuin Vääksyn yhteiskoulun lukiosta ja saman vuoden syksynä päädyin Ouluun opiskelemaan liiketaloutta.

Harrastuksina toimii huonekasvien keräily, ja muu aika mitä ei käytetä osuuskunnan asioita hoitaessa tai kavereiden kanssa kahviloissa pyöriessä, käytän taiteen tekemiseen ja siitä nauttimiseen. Itselleni tutuimmaksi on noussut akryyli ja öljymaalaus, mutta olen aina kokeilemassa uusia tekniikoita ja materiaaleja.

Akatemia on tuonut minusta esille suuren unelmoijan ja pikkutarkan suunnittelijan. Koskaan aiemmin en ollut haaveillut yrittäjyydestä, mutta tämä koulu on tuonut minulle kaikki työkalut mitä koen tarvitsevani yrittäjänä, ja rohkeuden haaveilla asioista, joista aiemmin ollut tietoakaan! Tulevaisuudessa aion työskennellä taiteen alalla, vaikka en vielä tiedä tarkalleen mitä haluan tehdä.

Aion pitää unelmat korkealla ja vaihtoehdot avoinna aina tatuoijasta graafiseksi suunnittelijaksi asti!

Donald "Tiksu" Päätalo

Markkinointi vastaava

Olen Donald Päätalo, 21-vuotias Oulusta. Juureni ovat lähtöisin trooppisesta lämmöstä, turistikohteenakin tunnetusta Filippiineistä, josta muutin hyytäviin sääoloihin Suomeen noin 15 vuotta sitten. Harrastuksia löytyy monenlaisia, kuten kuntosalilla käyminen, juokseminen ja talvisin ehdottomasti ulkojäillä käyminen!

Terwa-Akatemia oli luonnollinen vaihtoehto minulle, kun valmistuin merkonomiksi Kaukovainion OSAO:lta. Halusin hakea Terwa-Akatemiaan siksi, että oppisin mahdollisimman paljon yrittäjyydestä ja sen käytännönläheisyydestä.

Olen tiennyt hyvin nuoresta iästä lähtien, että minussa on enemmän ainesta yrittäjäksi kuin kuukausipalkkaa tekeväksi työntekijäksi. Tykkään ottaa haasteita vastaan ja asettaa itseni mukavuusalueen ulkopuolelle, koska silloin tiedän, että teen asioita oikein kehittymiseni kannalta.

Minulla on kunnia toimia Räiskyvän tiimin markkinointivastaavana. Markkinointi on yksi minun kiinnostuksen kohteistani, joten luonnollisesti ideoita ja suunnitelmia löytyy paljon. Uskon tuovani tiimiin energisyyttä, uskoa ja näkemyksiä erilaisiin projekteille.

Olen persoonana hyvin aktiivinen, sosiaalinen, rohkea, idearikas ja periksi antamaton henkilö. Uskon ja tiedän, että kun valmistun Terwa-Akatemiasta, on minulla todella hyvät valmiudet työelämään.

Talousvastaava / Markkinointi

Pinja Tervonen

Heippa!

Olen Pinja Tervonen, 21-vuotias paljasjalkainen tamperelainen. Muutin syksyllä 2019 Ouluun opiskelemaan Terwa-akatemiaan. Sain Terwaan hakemiseen innoitusta Tampereen Proakatemiasta, mutta pohjoinen houkutteli ja päätin muuttaa tänne. En ole koskaan aiemmin ajatellutkaan yrittäjäksi ryhtymistä, mutta tiimiyrittämisen kautta olen löytänyt aivan uuden puolen itsestäni.

Valmistuin keväällä 2018 ilmaisutaidon lukiosta ja välivuotena opiskelin liikuntalääketiedettä Itä-Suomen avoimessa yliopistossa. Koko lukion ajan olen käynyt töissä henkilöstöravintolassa ja apteekissa. Olen työskennellyt asiakaspalvelualalla noin viisi vuotta, mukaan lukien kesätyöt myyjänä, liikennemyymälätyöntekijänä ja seurakunnan rippileireillä.

Aloitin vuonna 2017 partioharrastuksen, jossa toimin nykyään lippukunnan rahastonhoitajana sekä viestintätiimissä, olen erityisesti vastuussa some-kanavistamme. Kaksi vuotta ennen Ouluun muuttamista ehdin johtaa 10-vuotiaita seikkailijatyttöjä ja olen toiminut myös leirinjohtajana muutamilla leireillä. Sykyllä 2020 toimin viestintäpäällikkönä Hämeen Partiopiirin seikkailijakisoissa, jolloin vastasin kisojen nettisivuista, somemarkkinoinnista sekä -päivityksistä kisan aikana ja valokuvaamisesta.

Partion lisäksi harrastan liikuntaa ja valokuvausta, tykkään editoida sekä kuvia että videoita. Viime aikoina olen ihastunut Lappiin ja käynkin suhteellisen usein vaeltamassa ja retkeilemässä siellä.

Olen kiinnostunut taloushallinnosta ja siksi toiminkin Räiskyvän talouspäällikkönä. Olen mukana myös markkinointitiimissä. Kaikenlainen rahaliikenteen ymmärtäminen, sijoittaminen ja vakuutukset kiinnostavat minua. Lähellä sydäntäni on myös visuaalinen tuottaminen ja tulevaisuudessa haluaisin työskennellä kiinteistöalalla.

Seuraa somessa!

Hallituksen jäsen

Joni SIhvonen

Moro!

Olen Joni ja tulen alun perin Kaakkois-Suomesta Imatralta. Muutin Ouluun syksyllä 2019 opiskelemaan Terwa-akatemiaan. Terwa-akatemia on ollut minulle todella hyvä valinta, sillä opin enemmän käytännön kautta kuin kirjoista. Terwassa oppii minusta paremmin liiketoimintaa kuin normaalilla tradenomilinjalla, koska täällä pääsee oikeasti toteuttamaan omia ja ideoita bisnesmaailmassa.

Harrastuksiini kuuluu jääkiekko. Pelasin jääkiekkoa melkein 15 vuotta ja jouduin lopettamaan loukkaantumisten takia. Vieläkin käyn päivittäin jäällä ja olen pitänyt tuntumaa yllä, jos pyrin aloittamaan vielä viimeisen yrityksen jääkiekon saralla. Jääkiekkoa seuraan myös paljon television välityksellä ja varsinkin Imatran Ketterän Mestis-pelejä Kärppien liigapelien ohella. Muutenkin urheilun katsominen ja seuraaminen on osa elämääni, joten seuraan ja katson myös Valioliigaa ja NHL:ää.

Aloitin syksyllä 2020 meidän osuuskuntamme markkinointivastaavana ja roolien vaihtuessa jäin markkinointitiimiin, sillä markkinointi kiinnostaa itseäni ja olen päässyt Terwassa sitä paljon myös tätä kautta tekemään ja oppimaan. Tykkään oppia uutta ja päästä käyttämään oppimaani käytännössä. Somemarkkinointi varsinkin on tullut tänä vuonna tutuksi.

Persoonaltani olen rauhallinen, huumorintajuinen ja ainakin luulen olevani hauska. Tykkään myös olla äänessä, vaikka olenkin usein rauhallinen. Tykkään paljon olla ihmisten kanssa, jotka ovat rauhallisia, mutta koen viihtyväni myös erilaisten ihmisten kanssa. Usein olen myös kavereideni kanssa porukalla joko Oulussa koulukavereiden kanssa tai sitten lapsuudenystävieni kanssa.

Seuraa somessa!

Pinja Tervonen

Talous / Markkinointi

Heippa! Olen Pinja Tervonen, 21-vuotias paljasjalkainen tamperelainen. Muutin syksyllä 2019 Ouluun opiskelemaan Terwa-akatemiaan. Sain Terwaan hakemiseen innoitusta Tampereen Proakatemiasta, mutta pohjoinen houkutteli ja päätin muuttaa tänne.

En ole koskaan aiemmin ajatellutkaan yrittäjäksi ryhtymistä, mutta tiimiyrittämisen kautta olen löytänyt aivan uuden puolen itsestäni.

Valmistuin keväällä 2018 ilmaisutaidon lukiosta ja välivuotena opiskelin liikuntalääketiedettä Itä-Suomen avoimessa yliopistossa. Koko lukion ajan olen käynyt töissä henkilöstöravintolassa ja apteekissa. Olen työskennellyt asiakaspalvelualalla noin viisi vuotta, mukaan lukien kesätyöt myyjänä, liikennemyymälätyöntekijänä ja seurakunnan rippileireillä.

Aloitin vuonna 2017 partioharrastuksen, jossa toimin nykyään lippukunnan rahastonhoitajana sekä viestintätiimissä, olen erityisesti vastuussa some-kanavistamme. Kaksi vuotta ennen Ouluun muuttamista ehdin johtaa 10-vuotiaita seikkailijatyttöjä ja olen toiminut myös leirinjohtajana muutamilla leireillä. Sykyllä 2020 toimin viestintäpäällikkönä Hämeen Partiopiirin seikkailijakisoissa, jolloin vastasin kisojen nettisivuista, somemarkkinoinnista sekä -päivityksistä kisan aikana ja valokuvaamisesta.

Partion lisäksi harrastan liikuntaa ja valokuvausta, tykkään editoida sekä kuvia että videoita. Viime aikoina olen ihastunut Lappiin ja käynkin suhteellisen usein vaeltamassa ja retkeilemässä siellä.

Olen kiinnostunut taloushallinnosta ja siksi toiminkin Räiskyvän talouspäällikkönä. Olen mukana myös markkinointitiimissä. Kaikenlainen rahaliikenteen ymmärtäminen, sijoittaminen ja vakuutukset kiinnostavat minua. Lähellä sydäntäni on myös visuaalinen tuottaminen ja tulevaisuudessa haluaisin työskennellä kiinteistöalalla.

Joni Sihvonen

Hallituksen jäsen / Markkinointi

Moro! Olen Joni ja tulen alun perin Kaakkois-Suomesta Imatralta. Muutin Ouluun syksyllä 2019 opiskelemaan Terwa-akatemiaan.

Terwa-akatemia on ollut minulle todella hyvä valinta, sillä opin enemmän käytännön kautta kuin kirjoista. Terwassa oppii minusta paremmin liiketoimintaa kuin normaalilla tradenomilinjalla, koska täällä pääsee oikeasti toteuttamaan omia ja ideoita bisnesmaailmassa.

Harrastuksiini kuuluu jääkiekko. Pelasin jääkiekkoa melkein 15 vuotta ja jouduin lopettamaan loukkaantumisten takia. Vieläkin käyn päivittäin jäällä ja olen pitänyt tuntumaa yllä, jos pyrin aloittamaan vielä viimeisen yrityksen jääkiekon saralla. Jääkiekkoa seuraan myös paljon television välityksellä ja varsinkin Imatran Ketterän Mestis-pelejä Kärppien liigapelien ohella. Muutenkin urheilun katsominen ja seuraaminen on osa elämääni, joten seuraan ja katson myös Valioliigaa ja NHL:ää.

Aloitin syksyllä 2020 meidän osuuskuntamme markkinointivastaavana ja roolien vaihtuessa jäin markkinointitiimiin, sillä markkinointi kiinnostaa itseäni ja olen päässyt Terwassa sitä paljon myös tätä kautta tekemään ja oppimaan. Tykkään oppia uutta ja päästä käyttämään oppimaani käytännössä. Somemarkkinointi varsinkin on tullut tänä vuonna tutuksi.

Persoonaltani olen rauhallinen, huumorintajuinen ja ainakin luulen olevani hauska. Tykkään myös olla äänessä, vaikka olenkin usein rauhallinen. Tykkään paljon olla ihmisten kanssa, jotka ovat rauhallisia, mutta koen viihtyväni myös erilaisten ihmisten kanssa. Usein olen myös kavereideni kanssa porukalla joko Oulussa koulukavereiden kanssa tai sitten lapsuudenystävieni kanssa.

Vara-teamleader

MAtias nykänen

Moikka! Olen Matias. Olen hyvin positiivinen ja sosiaalinen persoona. Olen myös menestystä janoava sekä periksiantamaton. Tykkään työskennellä tiimissä ihmisten kanssa.

Olen kotoisin ja lapsuuteni asunut Muhoksella Jokirinteellä. Isossa omakotitalossa asuminen on mielestäni upeaa ja se on kehittänyt luovuuttani ja antanut minulle paljon näkemyksiä erilaisiin asioihin. Nykyään asun Oulussa.

Sain tietää Terwa-akatemiasta netin ja lehti-ilmoituksen kautta. Kun tutustuin tarkemmin Terwa-akatemiaan, minulle tuli heti sellainen tunne, että tämä on minulle oikea paikka. Päätös hakea Terwa-akatemiaan oli siis helppo, koska yrittäjyys on nimittäin kiinnostanut minua aina.

Nykyinen roolini Räiskyvän tiimissä on mukana olo markkinointitiimissä. Markkinoiminen kiinnostaa minua. Aikaisempi roolini Räiskyvässä ennen roolien vaihtoa oli teamleader. Johtaminen on mielestäni huippua!

Mielestäni tuon tiimiimme johtajuutta, positiivista asennetta ja myynnin osaamista. Olen työskennellyt Sanoma Media Finlandilla noin puolitoista vuotta. Opin todella paljon myynnistä ja asiakaspalvelusta. Olen käynyt myös lukion ja sitä kautta oppinut paljon yleissivistystä.

Tavoitteeni on rakentaa itselleni onnellinen elämä. Sitä kohti mennessä suoritan välitavoitteita, jotka vievät minua kohti omaa päämäärääni. Työelämässä minulle tärkeintä olisi tehdä työtä, josta pidän ja työn täytyy toteuttaa omia intohimojani. Omasta unelmaduunistani en osaa sanoa, mutta tällä hetkellä tuntuu, että haluaisin johtaa jotain isoa myyntialan yritystä tai omaa yritystäni.

Vapaa-aikani menee urheillessa, kavereiden kanssa olemisessa, kirjojen lukemisessa ja uusiin asioihin tutustumisessa. Kavereiden kanssa tykkäämme urheilemisesta, pelailusta ja saunomisesta. Olen myös todella kiinnostunut johtamiseen liittyvästä kirjallisuudesta. Erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat jääkiekko, autot, muoti ja norjalaiset metsäkissat.

Seuraa somessa!

Matias Nykänen

Markkinointi

Moikka! Olen Matias. Olen hyvin positiivinen ja sosiaalinen persoona. Olen myös menestystä janoava sekä periksiantamaton. Tykkään työskennellä tiimissä ihmisten kanssa.
Olen kotoisin ja lapsuuteni asunut Muhoksella Jokirinteellä. Isossa omakotitalossa asuminen on mielestäni upeaa ja se on kehittänyt luovuuttani ja antanut minulle paljon näkemyksiä erilaisiin asioihin. Nykyään asun Oulussa.
Sain tietää Terwa-akatemiasta netin ja lehti-ilmoituksen kautta. Kun tutustuin tarkemmin Terwa-akatemiaan, minulle tuli heti sellainen tunne, että tämä on minulle oikea paikka. Päätös hakea Terwa-akatemiaan oli siis helppo, koska yrittäjyys on nimittäin kiinnostanut minua aina.
Nykyinen roolini Räiskyvän tiimissä on mukana olo markkinointitiimissä. Markkinoiminen kiinnostaa minua. Aikaisempi roolini Räiskyvässä ennen roolien vaihtoa oli teamleader. Johtaminen on mielestäni huippua!
Mielestäni tuon tiimiimme johtajuutta, positiivista asennetta ja myynnin osaamista. Olen työskennellyt Sanoma Media Finlandilla noin puolitoista vuotta. Opin todella paljon myynnistä ja asiakaspalvelusta. Olen käynyt myös lukion ja sitä kautta oppinut paljon yleissivistystä.
Tavoitteeni on rakentaa itselleni onnellinen elämä. Sitä kohti mennessä suoritan välitavoitteita, jotka vievät minua kohti omaa päämäärääni. Työelämässä minulle tärkeintä olisi tehdä työtä, josta pidän ja työn täytyy toteuttaa omia intohimojani. Omasta unelmaduunistani en osaa sanoa, mutta tällä hetkellä tuntuu, että haluaisin johtaa jotain isoa myyntialan yritystä tai omaa yritystäni.
Vapaa-aikani menee urheillessa, kavereiden kanssa olemisessa, kirjojen lukemisessa ja uusiin asioihin tutustumisessa. Kavereiden kanssa tykkäämme urheilemisesta, pelailusta ja saunomisesta. Olen myös todella kiinnostunut johtamiseen liittyvästä kirjallisuudesta. Erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat jääkiekko, autot, muoti ja norjalaiset metsäkissat.

Juuso Puranen

Hallituksen jäsen

Terwa-akatemiaan löysin jonkun työkkärin palvelun kautta saamasta vinkistä, ja pienen tutkimuksen jälkeen päätin hakea tänne ja pääsin sisään helposti.

Minua kiinnostaa yrittäjyys, koska muut ovat liian usein väärässä, enkä jaksaisi tehdä töitä sellaiselle, joka tietää asioista vähemmän kuin minä. Vapaus tehdä asiat omalla tavalla on myös suuri bonus. Ideoita minulle pukkaa mieleen useita kertoja vuodessa, mutta ideat tuppaavat olla turhan suuria kiinnostuksen määrään nähden. Kuningasidea, jolla tekisin ensimmäisen miljoonani, siis vielä puuttuu.

Ennen Terwa-akatemiaa kävin kokeilemassa konetekniikkaa ja tuotantotaloutta Oulun yliopiston puolella. Konetekniikka ei kiinnostanut läheskään tarpeeksi ja tuotantotalouden ohjelmaankin kuului liikaa pakollista ”paskaa” kiinnostukseeni nähden, vaikka itse tuotantotalous kohtalaisesti kiinnostikin.

Minulla on tapana tehdä kiinnostavat/kivat asiat eri tavalla kuin muut, usein ehkä liiankin vaikeasti ja kiertää aita tai mennä sen ali, silloin kun asia ei kiinnosta.

Kiinnostuksenkohteeni ovat erittäin laajat makrotasolla, mutta kunnollinen mikrotason kiinnostus, johon perehtyisin perin pohjin, on vielä löytämättä. Unelmiini kuuluu suunnitella ja rakennuttaa omaksi kodiksi pääosin maanalainen arkkitehtuurinen mestariteos jonnekin keskelle metsää kohtalaisen lähelle vähintään suurehkoa kaupunkia.

Nimelliset roolini osuuskunta Räiskyvässä ovat tällä hetkellä hallituksen jäsen ja taloustiimin jäsen.

Vahvuuksiani ovat muun muassa ongelmien innovatiivinen ratkaiseminen sekä pelottomuus. Heikkouksiani ovat tylsät asiat ja sosiaaliset taidot. Tiimiin tuon asioiden selittämisen taidon: ymmärrän asiat yleensä ensimmäisellä kerralla, joten voin selittää ne muille tarvittaessa.

Vapaa-ajallani harrastusten lisäksi katson hyviä sarjoja sekä YouTube-videoita liittyen mm. teknologiaan, tieteeseen, arkkitehtuuriin, ruokaan ja talouteen. Kerron usein huonoja tai liian monimutkaisia vitsejä, jotka naurattavat pääosin itseäni.

Teamleader / Markkinointi / Hallituksen jäsen

aapo toljamo

Moro!

Oon Aapo Toljamo, 20-vuotias ukkeli Oulusta. Meidän osuuskunnassa olen mukana muun muassa taloustiimissä sekä hallituksen jäsenenä. Hain lukiosta valmistumisen jälkeen opiskelemaan liiketaloutta Terwa-akatemiaan, sillä kaipasin käytännönläheisyyttä opintoihini.

Liiketaloudessa olen kiinnostunut erityisesti markkinoinnin visuaalisista keinoista, video- ja valokuvauksesta, mainosten tekemisestä, oikeastaan kaikesta luovasta tekemisestä, mistä markkinointi koostuu.

Vapaa-aikani vietän kavereiden kanssa hölmöillen, kuntosalilla hikoillen tai milloin mitäkin urheilulajia harrastaen. Penkkiurheilu on myös yksi intohimoni, erityisesti tulee seurattua jalkapalloa ja jääkiekkoa.

Sina Hotti

Olen Sina Hotti, 20-vuotias ja muutin Ouluun opintojen perässä Eurajoelta. Olen yrittäjähenkinen ja siksi olenkin perustanut 2018 oman 4H-yrityksen, jota pyöritän kesäisin Länsi-Suomessa.

Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Tykkään järjestää juhlia ja pitää peli-iltoja. Matkustelu on myös lähellä sydäntä, niin ulkomaan matkat, kuin Suomen sisäiset reissut.

Sain kuulla Terwa-akatemiasta, kun olin Studia-messuilla Helsingissä. Kuultuani tästä koulusta, tiesin heti, että haluan Ouluun. Tiimissä olen kannustava ja yritän auttaa parhaani mukaan esimerkiksi markkinointiin liittyvissä asioissa. Tuon tiimiin reippautta ja haluan kehittää uusia projekteja muiden tiimin jäsenien kanssa.

Toivon, että pääsisin tulevaisuudessa tekemään monipuolista työtä, jossa voisin kehittää omia taitojani esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin suhteen. Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla koirani kanssa ja sisustaa kotia.

Seuraa somessa!

Jonna Niemikorpi

Olen Jonna, parikymppinen lukio- ja merkonomipohjan omaava yrittämisestä kiinnostunut opiskelija. Tykkään lukea ja lenkkeillä. Kiinnostuin Terwa-akatemiasta sen käytännönläheisen opiskelun vuoksi.

Sina Hotti

Olen Sina Hotti, 20-vuotias ja muutin Ouluun opintojen perässä Eurajoelta. Olen yrittäjähenkinen ja siksi olenkin perustanut 2018 oman 4H-yrityksen, jota pyöritän kesäisin Länsi-Suomessa.

Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Tykkään järjestää juhlia ja pitää peli-iltoja. Matkustelu on myös lähellä sydäntä, niin ulkomaan matkat, kuin Suomen sisäiset reissut.

Sain kuulla Terwa-akatemiasta, kun olin Studia-messuilla Helsingissä. Kuultuani tästä koulusta, tiesin heti, että haluan Ouluun.

Tiimissä olen kannustava ja yritän auttaa parhaani mukaan esimerkiksi markkinointiin liittyvissä asioissa. Tuon tiimiin reippautta ja haluan kehittää uusia projekteja muiden tiimin jäsenien kanssa.

Toivon, että pääsisin tulevaisuudessa tekemään monipuolista työtä, jossa voisin kehittää omia taitojani esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin suhteen.

Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla koirani kanssa ja sisustaa kotia.

katri hurskainen

Moi!

Olen Katri Hurskainen ja kotoisin Oulusta. Minulla on tausta kasvatustieteen alalla. Kiinnostus uuden oppimiseen sai minut jatkamaan opiskelua kohti toista tutkintoa. Halusin opiskella liiketaloutta uudella tavalla perinteisten korkeakouluopintojen sijaan, joten Terwa-akatemia oli luonteva valinta.

Minulla on osaamista muun muassa tiimityöskentelyssä, asiakaspalvelussa ja viestinnässä. Haluan opintojen aikana kehittää osaamistani monipuolisesti uusien kokemusten kautta. Tradenomiksi valmistumisen jälkeen tavoitteeni on löytää mielekäs ja merkityksellinen työ yritysmaailmasta tai järjestökentältä.

Vapaa-ajalla harrastan ulkoilua ja kuntoilua. Suosikkilajina on maastohiihto. Koiran kanssa ulkoilu ja muutenkin oleilu tuo arkeeni paljon iloa. Tykkään lukemisesta, mikä on hyvä opintoihin kuuluvien kirjapisteiden keräämisen kannalta.

Seuraa somessa!

Katri Hurskainen

Moi! Olen Katri Hurskainen ja kotoisin Oulusta. Minulla on tausta kasvatustieteen alalla.

Kiinnostus uuden oppimiseen sai minut jatkamaan opiskelua kohti toista tutkintoa. Halusin opiskella liiketaloutta uudella tavalla perinteisten korkeakouluopintojen sijaan, joten Terwa-akatemia oli luonteva valinta.

Minulla on osaamista muun muassa tiimityöskentelyssä, asiakaspalvelussa ja viestinnässä. Haluan opintojen aikana kehittää osaamistani monipuolisesti uusien kokemusten kautta.

Tradenomiksi valmistumisen jälkeen tavoitteeni on löytää mielekäs ja merkityksellinen työ yritysmaailmasta tai järjestökentältä.

Vapaa-ajalla harrastan ulkoilua ja kuntoilua. Suosikkilajina on maastohiihto. Koiran kanssa ulkoilu ja muutenkin oleilu tuo arkeeni paljon iloa. Tykkään lukemisesta, mikä on hyvä opintoihin kuuluvien kirjapisteiden keräämisen kannalta.

Rasmus Mallat

Hei! Olen Rasmus, Vantaalta kotoisin oleva 21-vuotias Terwa-akatemian opiskelija.

Sain tietää Terwa-akatemiasta etsiessäni sopivaa vaihtoehtoa jatkokoulutukselle. Niin kauan, kun muistan, olen ollut kiinnostunut yrittäjyydestä, joten koulutus sopi tähän täydellisesti.

Kuulun Osuuskunta Räiskyvän markkinointitiimiin ja tuon tiimiin omaa kokemustani edellisestä koulutuksesta ja työpaikoista. Tavoitteenani on tulevaisuudessa toimia yrittäjänä ja tehdä sitä kohti töitä!
Vapaa-aikaani kuuluu jalkapallon peluu, salilla käynti ja kavereiden kanssa ajan viettäminen.

HR-vastaava

Rasmus Mallat

Hei!

Olen Rasmus, Vantaalta kotoisin oleva 21-vuotias Terwa-akatemian opiskelija. Sain tietää Terwa-akatemiasta etsiessäni sopivaa vaihtoehtoa jatkokoulutukselle. Niin kauan, kun muistan, olen ollut kiinnostunut yrittäjyydestä, joten koulutus sopi tähän täydellisesti. Kuulun Osuuskunta Räiskyvän markkinointitiimiin ja tuon tiimiin omaa kokemustani edellisestä koulutuksesta ja työpaikoista. Tavoitteenani on tulevaisuudessa toimia yrittäjänä ja tehdä sitä kohti töitä!

Vapaa-aikaani kuuluu jalkapallon peluu, salilla käynti ja kavereiden kanssa ajan viettäminen.

Seuraa somessa!

Taloustiimi

Mikael Kropsu

Moro! Olen Mikael, Oulusta kotoisin oleva 20-vuotias mies. Olen työskennellyt viime vuosien aikana paljon asiakaspalvelutehtävissä ja tällä hetkellä kuulun Räiskyvän markkinointitiimiin. Vapaa-ajalla urheilen ja vietän aikaa ystävien kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu yrityksen perustaminen, jonka johdosta haluan oppia yrittäjyydestä mahdollisimman paljon!

Mikael Kropsu

Moro! Olen Mikael, Oulusta kotoisin oleva 20-vuotias mies. Olen työskennellyt viime vuosien aikana paljon asiakaspalvelutehtävissä ja tällä hetkellä kuulun Räiskyvän markkinointitiimiin.

Vapaa-ajalla urheilen ja vietän aikaa ystävien kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu yrityksen perustaminen, jonka johdosta haluan oppia yrittäjyydestä mahdollisimman paljon!

Matti Leponniemi

Terve! Nimi on Matti ja olen ex-urheilija, nykyinen kaljaliigaa dominoiva kukkakeppi. Osuuskunnassa olen jokapaikanhöylä, jonka kanssa juttua saa aikaan erityisesti urheilulajeista ja uhkapeleistä.

Matti Leponniemi

Ciao!

Olen Ulriikka Karvonen ja 21- vuotias.

Olen henkeen ja vereen pohjoisen likka. Olen asunut Suomessa suurimman osan elämästäni ja olen todella skandinaavinen, sillä perheeni juuria löytyy Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Olen luonteeltani erittäin menevä, äänekäs ja kuulen usein ihmisiltä siitä, kuinka on mahdotonta, että olisin täysin suomalainen. Syy tähän löytyy ehdottomasti kansainvälisistä ystävistäni sekä perheestäni, joka on jatkuvasti etsimässä uusia seikkailuja. Nuoresta asti olen rakastanut äkkinäisiä päätöksiä lähteä reissuun ja nähdä maailmaa.

Olin noin 6-vuotias, kun ilmoitin vanhemmilleni muuttavani ennen 18v. syntymäpäivääni ulkomaille asumaan. Sen tein ja muutin asumaan Italiaan. Vuosi Italiassa teki minulle hyvää ja tulin entistä seikkailunhaluisempana koti-Suomeen. Minun oli mahdotonta pysyä paikallaan ja tiedän muuttavani takaisin ulkomaille valmistuttuani.

Suomessa parasta mielestäni on luonto. Olen 2-vuotiaasta asti laskenut eri tyylisillä suksilla, ja rinteet sekä lumi on tullut tutuksi vuosien aikana. Rakastan tunnetta, kuinka adrenaliini virtaa ja pidän lujasta vauhdista. Tämän takia juokseminen sekä pyöräily ovat lähellä sydäntäni.

Lapsesta asti olen nähnyt, kuinka yrittäjän arkea on eletty. Suvussamme on viidessä sukupolvessa yrittäjiä. Yrittäjyysopinnot Terwa-akatemiassa olivat siis oiva reitti lähteä toteuttamaan omia unelmiani.

Pienenä isäni sanoi minulle, että jos en toteuta omia unelmiani tulen toteuttamaan jonkun muun unelmia. Tämä on pysynyt ajatuksissa nuoresta pitäen ja olen toteuttanut unelmiani tämän takia.

Pienestä pitäen olen ollut hyperaktiivinen, lukihäiriöinen sekä hahmoittamishäiriöinen. Tämä ei ole kuitenkaan haitannut minua toteuttamasta unelmiani – päin vastoin olen tehnyt vain enemmän töitä ja saavuttanut enemmän asioita.

Elämäsi alkaa vasta sitten, kun uskaltaudut menemään mukavuusalueesi ulkopuolelle. Mene sinäkin, minä menin, enkä kadu sitä päivääkään.

Seuraa somessa!

HR-tiimi

Ulriikka karvonen

Ciao!
Olen Ulriikka Karvonen ja 21- vuotias.
Olen henkeen ja vereen pohjoisen likka. Olen asunut Suomessa suurimman osan elämästäni ja olen todella skandinaavinen, sillä perheeni juuria löytyy Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Olen luonteeltani erittäin menevä, äänekäs ja kuulen usein ihmisiltä siitä, kuinka on mahdotonta, että olisin täysin suomalainen. Syy tähän löytyy ehdottomasti kansainvälisistä ystävistäni sekä perheestäni, joka on jatkuvasti etsimässä uusia seikkailuja. Nuoresta asti olen rakastanut äkkinäisiä päätöksiä lähteä reissuun ja nähdä maailmaa.
Olin noin 6-vuotias, kun ilmoitin vanhemmilleni muuttavani ennen 18v. syntymäpäivääni ulkomaille asumaan. Sen tein ja muutin asumaan Italiaan. Vuosi Italiassa teki minulle hyvää ja tulin entistä seikkailunhaluisempana koti-Suomeen. Minun oli mahdotonta pysyä paikallaan ja tiedän muuttavani takaisin ulkomaille valmistuttuani.
Suomessa parasta mielestäni on luonto. Olen 2-vuotiaasta asti laskenut eri tyylisillä suksilla, ja rinteet sekä lumi on tullut tutuksi vuosien aikana. Rakastan tunnetta, kuinka adrenaliini virtaa ja pidän lujasta vauhdista. Tämän takia juokseminen sekä pyöräily ovat lähellä sydäntäni. 

Lapsesta asti olen nähnyt, kuinka yrittäjän arkea on eletty. Suvussamme on viidessä sukupolvessa yrittäjiä. Yrittäjyysopinnot Terwa-akatemiassa olivat siis oiva reitti lähteä toteuttamaan omia unelmiani.
Pienenä isäni sanoi minulle, että jos en toteuta omia unelmiani tulen toteuttamaan jonkun muun unelmia. Tämä on pysynyt ajatuksissa nuoresta pitäen ja olen toteuttanut unelmiani tämän takia.
Pienestä pitäen olen ollut hyperaktiivinen, lukihäiriöinen sekä hahmoittamishäiriöinen. Tämä ei ole kuitenkaan haitannut minua toteuttamasta unelmiani – päin vastoin olen tehnyt vain enemmän töitä ja saavuttanut enemmän asioita.
Elämäsi alkaa vasta sitten, kun uskaltaudut menemään mukavuusalueesi ulkopuolelle. Mene sinäkin, minä menin, enkä kadu sitä päivääkään.

Seuraa somessa!

Ulriikka Karvonen

Ciao! Olen Ulriikka Karvonen ja 21- vuotias. Olen henkeen ja vereen pohjoisen likka. Olen asunut Suomessa suurimman osan elämästäni ja olen todella skandinaavinen, sillä perheeni juuria löytyy Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Olen luonteeltani erittäin menevä, äänekäs ja kuulen usein ihmisiltä siitä, kuinka on mahdotonta, että olisin täysin suomalainen. Syy tähän löytyy ehdottomasti kansainvälisistä ystävistäni sekä perheestäni, joka on jatkuvasti etsimässä uusia seikkailuja.

Nuoresta asti olen rakastanut äkkinäisiä päätöksiä lähteä reissuun ja nähdä maailmaa. Olin noin 6-vuotias, kun ilmoitin vanhemmilleni muuttavani ennen 18v. syntymäpäivääni ulkomaille asumaan. Sen tein ja muutin asumaan Italiaan. Vuosi Italiassa teki minulle hyvää ja tulin entistä seikkailunhaluisempana koti-Suomeen.

Minun oli mahdotonta pysyä paikallaan ja tiedän muuttavani takaisin ulkomaille valmistuttuani. Suomessa parasta mielestäni on luonto. Olen 2-vuotiaasta asti laskenut eri tyylisillä suksilla, ja rinteet sekä lumi on tullut tutuksi vuosien aikana. Rakastan tunnetta, kuinka adrenaliini virtaa ja pidän lujasta vauhdista. Tämän takia juokseminen sekä pyöräily ovat lähellä sydäntäni.

Lapsesta asti olen nähnyt, kuinka yrittäjän arkea on eletty. Suvussamme on viidessä sukupolvessa yrittäjiä. Yrittäjyysopinnot Terwa-akatemiassa olivat siis oiva reitti lähteä toteuttamaan omia unelmiani. Pienenä isäni sanoi minulle, että jos en toteuta omia unelmiani tulen toteuttamaan jonkun muun unelmia. Tämä on pysynyt ajatuksissa nuoresta pitäen ja olen toteuttanut unelmiani tämän takia.

Pienestä pitäen olen ollut hyperaktiivinen, lukihäiriöinen sekä hahmoittamishäiriöinen. Tämä ei ole kuitenkaan haitannut minua toteuttamasta unelmiani – päin vastoin olen tehnyt vain enemmän töitä ja saavuttanut enemmän asioita.

Elämäsi alkaa vasta sitten, kun uskaltaudut menemään mukavuusalueesi ulkopuolelle. Mene sinäkin, minä menin, enkä kadu sitä päivääkään.

Aapo Toljamo

Hallituksen jäsen

Moro! Oon Aapo Toljamo, 20-vuotias ukkeli Oulusta. Meidän osuuskunnassa olen mukana muun muassa taloustiimissä sekä hallituksen jäsenenä. Hain lukiosta valmistumisen jälkeen opiskelemaan liiketaloutta Terwa-akatemiaan, sillä kaipasin käytännönläheisyyttä opintoihini.

Liiketaloudessa olen kiinnostunut erityisesti markkinoinnin visuaalisista keinoista, video- ja valokuvauksesta, mainosten tekemisestä, oikeastaan kaikesta luovasta tekemisestä, mistä markkinointi koostuu.

Vapaa-aikani vietän kavereiden kanssa hölmöillen, kuntosalilla hikoillen tai milloin mitäkin urheilulajia harrastaen. Penkkiurheilu on myös yksi intohimoni, erityisesti tulee seurattua jalkapalloa ja jääkiekkoa.

Henna kailonen

Olen Henna 20 v ja kuulun Räiskyvän markkinointitiimiin. Olen Terwassa koska Käytännön tekeminen ja mahdollisuus projektien toteuttamiseen on mielestäni siistiä. Vapaa-ajallani Harrastan jalkapalloa ja viihdyn ystävien seurassa.

Seuraa somessa!